28 mar 2018, 23:38

Дневен кръговрат 

  Poesía » Otra
313 0 3

Денят се влива във нощта

и слънцето потъва в кръв.

Луната пали си свещта

и висва на небесна връв.

 

И сякаш слънцето гори

и ври във нощния си чай.

Яйце земята си вари

по стар космичен обичай.

 

По светлото под таз луна

възкръсва слънчо в своя път.

И пак от източна страна

огрява земната ни гръд.

 

И този дневен кръговрат

повтаря се и в ден след ден.

Така денят изгрява млад,

а зрее в залеза червен.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??