7 jun 2013, 9:22

Дневникът-opus day* 

  Poesía » Otra
449 0 7

Дневникът-

opus dei*

 

не кашлям епично
не ми плаче носът
и кафето ми е статично
мърка в чашата
с усилие се протяга
и да иска-не може-
няма къде да избяга
вързала съм го като
палав домашен любимец
за краставия си навик
да лая и да крия очите си
в бялата роба на утрото
сигурно оздравявам
щом махам с опашка
и с лапа живота побутвам:
да не ходи бос;
да смени розовата пижама
с някаква блуза с дълъг ръкав;
да си носи пухкавите пантофи
и когато по цял ден ме няма
да похапва с хлебец от гозбата;
всеки път се строявам
и аз като всички войници
за проверка на плаца
по средата на грипа съм
главоболието престана

 

opus dei=идеалът за святост в ежедневния живот

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??