8 feb 2011, 15:16

До далечната ми приятелка 

  Poesía » Otra
464 0 1

ДО ДАЛЕЧНАТА  МИ  ПРИЯТЕЛКА

 

Кое разстояние нас, хората, ни дели

и приятелства скъпи то тъй без жалост руши?

Мисля, географските километри едва ли,

а постъпките на дребнавите хорски души.

 

Нас двете ни свързва нашата жажда първична

да любим живота горещо, да мразим смъртта,

и не само борбата ни за хляба епична,

а за нашите души болни да търсим храна.

 

Приятелството добро е слънчева светлина,

която чиста струи, след като порой ливне,

във очите прекрасни и добри грей топлина,

тя сгрява душата, кара сърцето да живне.

 

Споделената мъка е разделена на две,

споделената радост, радост двойна тя става.

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??