22 mar 2005, 16:04

Добре дошла в сърцето Пролет 

  Poesía
1160 0 10

Полепва влажно утринта
по устни, с взор от длан отпили
сме ехо, гласно в песента
на звучни ласки ... нежномили.

В букет събрани до душа
разпукват чувства лекокрили
и знам, че никак не греша
щом с обич в тях сме се открили.

С дъха на пролетни цветя
избухват в полет синьо-сиви
крила, с които в теб летя
с очи до видимост – красиви.

При равноденствие сънят
прелива ... от нескрити мисли.
Животът в миг поруменя
разтворен, в образите живи...

Върху клавишите денят,
танцува в скерцо многопръстно.
Върху пияното съня
твори сонети с мен - до късно.

Октавите - в букет цветя
разтварят звук до съвършенство.
Избухва цветно пролетта
до дъх, изпълнена с блаженство...

През равноденствие не спя,
прозорецът до късно - свети
и думи тихичко шептя,
като молитви те са светли...

До тебе с мисъл ще се спра,
на раменете ти глава ще сложа
и с обич ще те избера
с усмивка ... без да те тревожа.

Пристъпва смело утринта,
а аз се сгушвам слънцегрейно
на славейчето в песента!
Изливам обич - медолейно...

Избухва мълком пролетта!
Разпуква с цвят по клонки време.
Изпълвам дните с радостта,
а думите са благото им семе.

Покълва шепотът в пръстта
и слушам как расте тревата...
Ще спра! И теб ще избера
с целувка нежна - над словата!


Честита да е пролетта!

(Добре дошла да е
в сърца,
изпълнени със красота...)

© Йоанна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Честита Марина Споделена да е любовта и радостта ни.
  • Страхотно е Честита и на теб
  • Благодаря Наденце и на теб Мария Нека ни е пролетно и слънчево
  • благодаря за пролетта, която ми донесе днес едно стихотворение
  • Прекрасен стих,много усмивки и слънце!
  • Честита да ни е Еличка И нека ни вдъхновява все така в светли и красиви стихове - иска ми се около нас и най-вече В НАС всичко да е красиво С най-добри пожелания от мен
    Заслужаваме да живеем в радост
  • Благодаря Tourniquet
    Радвам се, че ти харесва настоението на духа ми
  • Благодаря Веси
    Живи и здрава и усмихнати да сме
    Пролетта ми е любимия сезон
  • Отдавна не бях попадала на нещо толкова красиво .
  • ЧЕСТИТА И НА ТЕБЕ!!
Propuestas
: ??:??