16 ene 2010, 18:18

Добре дошъл 

  Poesía
560 0 2

Добре дошъл

 

Добре дошъл в новата къща.

Нямаш нужда от куфар и книга.

Няма смисъл и да се обръщаш –

в теб е всичко, което ти стига.

 

Тук си силен и здрав, и свободен;

тук си себе си и у дома си.

Не животец, венозно прободен,

а живот, който носиш в ума си.

 

Усмихни се и смело пусни се.

Имаш цялото време пред тебе.

Във безкрай от мечти загърни се,

в зряла мъдрост и святост на бебе.

 

Не ни слушай как тихичко плачем –

ще похлипаме и ще ни мине.

Вече знаем, че мъничко значим –

ти си вечност, а ние – години.

 

В този дом ще се срещнем след време.

Ние – облаци сиви и бесни,

ще се молим, със дъжд, да ни вземе

с теб при себе си - слънцето ясно.

 

В памет на вуйчо Делчо

© Владислава Генова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??