Догони я
Откриваш любовта,
красивата мечта,
оглеждаш се назад
и мигом-кръговрат...
Отпиваш и мълчиш,
очакваш и твориш
един изгубен рай,
нима това е край?...
Едва ли все така
ще чакаш в самота,
а бързай там напред,
към новия букет...
А тя е пак сама,
очаква нежността,
целувка и поклон,
това не е балон...
Недей се бави ти,
а тичай, догони,
звездите ù свали,
за бъдните Ви дни!...
© Вал Герх Todos los derechos reservados