3 ago 2010, 6:55

Дойдох при теб 

  Poesía
709 0 12

Дойдох при теб, крадяща от дъха ти,
изпила сто текили от лъжи.
Изтрих се бързо с гумичка в съня ти,
но в кожата ти впих черти.

Дойдох при теб в самотната ти вечер
и изтъкана от нелепост се съблякох.
Престорих се, че вярвам, че не преча
на самотата ти и в мойта те отвлякох.

Дойдох при теб и те превърнах във часовник,
отмерващ глухотата на едно обичане.
Стрелките му се впиваха отровни
във моето изстиващо отричане.

Дойдох при теб, облечена в мълчание,
за да потърся смелост и да си отида,
но вместо това във ярки очертания
превърнах се във сляпа и невидима.

© Ирен Попова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??