Ако някога се потопиш
дълбоко – до дъно
в злака на душата ми,
ще срещнеш ангела невинен
над лявото си рамо.
Ангелите нямат дом,
ни дрехи,
ни трапеза,
ни постеля.
Не им е нужен даже сън,
ни глад,
ни жажда ги събужда.
Прошката е техен дом.
Хлябът – надробена святост.
Пият те от извора на правдата,
от векове - за хората невидим.
Сега …. там – някъде,
в дълбокото - бълбука
онзи смях кристален,
който беше бликнал
в онзи миг шеметен,
без повод и причина.
Помниш ли как той претопи
и сля душите ни в капчица?!
За какво да се тревожим?
В рая, знаеш, няма бури,
нито корабокрушения.
В рая, знаеш, няма брегове
няма и очаквания.
А капчицата!
Де ли е сега!
Ами … тя е невидима.
Лети с ангелски криле
по лъча към своя Дом
в началото, а може би,
и в края на Вселената.
Гюлсер Мазлум
04.11.2015
© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados