Рисувам те с най-влюбените думи.
Подреждам те в изящно нежен стих.
Вдълбавам те в сърцето и в ума ми.
С душата на жена те преоткрих.
Дочувам те в прочувствени балади,
в акордите от ромон на река.
Отричах те. Изгарях те на клади,
но пак те сътворих от пепелта.
Усещам те на вкус тръпчиво-сладка,
проникваща във всички сетива.
Най-трудно разрешимата загадка
изречена от устни на жена.
Мечтая те сред дълги, звездни нощи.
Преследвам те в броените си дни.
Любов, не тръгвай! Има много още
от теб да пия. Чакай! Остани!
Поглеждам те. Дори си по-омайна.
Дописвам те със усет на жена.
Сезонно поразплетох всяка тайна.
Ах, колко ти прилича зрелостта!
© Ивелина Георгиева Todos los derechos reservados