15.02.2014 г., 20:55 ч.

Дописвам те 

  Поезия » Любовна
827 0 4

Рисувам те с най-влюбените думи.

Подреждам те в изящно нежен стих.

Вдълбавам те в сърцето и в ума ми.

С душата на жена те преоткрих.

 

Дочувам те в прочувствени балади,

в акордите от ромон на река.

Отричах те. Изгарях те на клади,

но пак те сътворих от пепелта.

 

Усещам те на вкус тръпчиво-сладка,

проникваща във всички сетива.

Най-трудно разрешимата загадка

изречена от устни на жена.

 

Мечтая те сред дълги, звездни нощи.

Преследвам те в броените си дни.

Любов, не тръгвай! Има много още

от теб да пия. Чакай! Остани!

 

Поглеждам те. Дори си по-омайна.

Дописвам те със усет на жена.

Сезонно поразплетох всяка тайна.

Ах, колко ти прилича зрелостта!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Ивелина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??