18 sept 2022, 14:11  

Дори когато 

  Poesía » Filosófica, Otra
704 8 20

Дори когато яростно вали

и облаците черни ме затискат,

в очите им намръщени и зли

опитвам да намеря светла мисъл.

 

Дори когато подлият живот

ме сритва и подгъвам колената,

припомням си, че съм човек, не скот

и продължавам, куцайки нататък.

 

Дори когато много ми горчи

и вкиснати лимони ми поднасят,

откривам нежност в нечии очи,

усмихвам се и пия лимонада.

 

Дори когато точно под носа

затръшнат ми врата и ме отпратят,

с усмивка на уста ще се спася.

Усмивката е верен мой приятел!

© Nina Sarieva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??