22 jun 2017, 17:19

Достойнство 

  Poesía
378 0 4

Изпитвам остра липса на... достойнство.
О, не, не ме разбирайте погрешно.
Дори да ви звучи егоистично –
не ми е чуждо нищичко човечно.

 

Но там, навън, е сякаш дефицитно –
обличат липсата му в смешни маскаради.
И качество, достигащо елитност,
отсъстващо от злобните паради.

 

А те са ежедневие, за жалост...
Животът ни е тъжен карнавал.
Фалшиви думи, зъзнещи от наглост,
парцалени души, жестокост и печал...

 

Изпитвам остра липса на достойнство!
Къде да го намеря, помогнете!
Смирих душата си, облечена в покорство,
но всеки знае, че е тежко,
                                          щом Човек е!

© Весела Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Силни стихове! Браво!
  • Болезнени истини си казала Веси! Поздрави!
  • Тъжна картина, Веси... За жалост - истина. И на мен ми е тежко, както и на теб... Поздравления за достойната ти гражданска позиция! Безкомпромисни стихове!
  • Горе главата! То, достойнството ти го внушаваш!
Propuestas
: ??:??