13 may 2023, 22:51  

Достойнството 

  Poesía » Filosófica
201 0 0

На своето достойнство, човече, дръж,
имай самочувствие и себеуважение,
не се навеждай, бъди силен, мъж,
не допускай доброволно унижение!

Как богатите третират бедните виждам,
те ги тормозят със много силна страст,
не искам някого да засягам, да обиждам,
но те грозно използват своята власт!

Въобще достойнството е нещо ценно,
за да се наречеш ти изобщо човек,
затова не искам ние да живеем бедно,
но пътят към него, уви, никак не е лек!

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??