20 ago 2023, 17:39

Довиждане, лято 

  Poesía
1262 2 2



Лятото вече събира багажа
за дълъг път.
Морето се пени сърдито на плажа,
вълни реват.
Дървета размахват клони зелени -
недей, постой...
Птици по жиците плачат със мене
за летен зной.

Лятото тръгва бавно, защото
дойде часа.
Остави ни своите летни спомени
и чудеса.
Утре, когато навън е студено,
то ще е в нас.
Нека оставим морето да стене
на опустелия плаж...

То ще се върне отново- искрящо,
в точният ден.
За да посрещнем, нека изпращаме,
за да получим - дадем...
Лятото беше доволно красиво...
Чао засега!...
Малко остава съвсем да се скрие.
Идва снега....

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??