Драконоубиец
Из домашните на едно хлапе.
Пенчо е голям герой
и наш всепризнат юнак.
Тежка сопа носи той
и голям космат калпак.
Вчера той нападна с вик
най-страшния змей на земята.
Змеят се уплаши в миг.
Падна и се запремята.
Ала стреснаха юнака
сенките сред гъсти клони.
Пенчо бяга до дома си,
сякаш чумата го гони.
© Дур Даг Todos los derechos reservados
P.S. Чувствам гордостта си, а тя е пагубна. "Леле-леле! Толкова съм мъдър и дълбокомислен, че чак сам не се разбирам."