10 ene 2010, 22:39

Дриско баби 

  Poesía » De humor
1318 0 12

Гиди баби пощурели...

Чули в градищата дека

кълчат съ по нощи цели

в някъква си дрискотека.

Та им щукнало на всити,

пуста гьостурица яка,

да съ кълчат по нощити

в село, в дрискооримака!

А де – бабишки акъли...

Ни добитък да погледнат,

ни шетня... Кат талъсъми,

брей, пред нета като седнат

и забравят грижи всяки...

Ама и скрилози яки!

Нека да са кълчат, нека...

В тая пуста дрискотека,

най-накрая като нищо

някоя шъ съ прудрищи.

  

   Пуяснение:

Нъл са пишат трезвинички,

в бабишката си торба

носат си шишета сички

с резняк – зелюва чорба.

Пийнат, па съ ококорат...

Та оттам им иди зорът!

 

© Борко Бърборко Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??