Друга падаща звезда
Видях аз красива падаща звезда
и мислено с ръката я докоснах -
пожелах си да имам теб и любовта,
пожелах си щастие, късмет и радост.
Падаше дълго таз звезда
и аз не спирах да я гледам,
не спирах, като омагьосана, в нощта
пожеланията в транс да ги повтарям.
Падайки, тъжно ме погледна тя
и ми прошепна с болка във гласа си,
че може да изпълни моята мечта,
но ти не си още нищо пожелал си.
Попита ме, преди да падне и угасне тя,
има ли смисъл да изпълни моята молба,
защото, за да е щастлива таз мечта,
трябва двама да мечтаят любовта
и в трудностите да намират смисъл.
Така е, но надежда имам аз една,
че може същото и ти да си поискал
от друга падаща звезда.
© Яна Танева Todos los derechos reservados