27 июн. 2009 г., 16:05

Друга падаща звезда 

  Поэзия » Любовная
586 0 0

     Друга падаща звезда

 

 

 

 

 

Видях аз красива падаща звезда

и мислено с ръката я докоснах -

пожелах си да имам теб и любовта,

пожелах си щастие, късмет и радост.

 

 

 

Падаше дълго таз звезда

и аз не спирах да я гледам,

не спирах, като омагьосана, в нощта

пожеланията в транс да ги повтарям.

 

 

 

Падайки, тъжно ме погледна тя

и ми прошепна с болка във гласа си,

че може да изпълни моята мечта,

но ти не си още нищо пожелал си.

 

 

 

Попита ме, преди да падне и угасне тя,

има ли смисъл да изпълни моята молба,

защото, за да е щастлива таз мечта,

трябва двама да мечтаят любовта

 

 

 

и в трудностите да намират смисъл.

Така е, но надежда имам аз една,

че може същото и ти да си поискал

от друга падаща звезда.

© Яна Танева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??