10 may 2009, 9:54

Другарче 

  Poesía
649 0 6

Аз съм калинка

на лист боровинка,

на твоите въпроси

отговор нося.

 

Пак съм детето

палаво, дето

тича в поляни

зелено-тъкани.

 

Дано ти е ясно -

не ща да порасна.

Не ми ли отива

да съм детски щастлива?

 

Гъбка съм булка,

в очите светулка,

в ръцете ти паря,

сърцето изгарям.

 

С ягодки-устни,

много са вкусни.

Ако ги опиташ

по мен ще залиташ.

 

Така съм омайна -

почти като тайна.

Предвкусена сладост,

на дните ти радост.

 

Подай ми ръчичка,

не искам самичка!

Хвърлям ти зарче:

бъди ми другарче!

© Миглена Цветкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??