21 oct 2024, 18:32

Другата причина за бурята 

  Poesía » Formas graves
73 2 5

ДРУГАТА ПРИЧИНА ЗА БУРЯТА

 

Къде ли да се скрием от дъжда,

подгонил ни по летните паважи?

До днес не съм изричала лъжа

и някога едва ли ще ти кажа.

 

Страняла съм от шумни тържества

и не обичам лудите забави.

За мен е важна само любовта.

И тя не се поддава на забрава.

 

Едва ли имаш някаква вина –

не си прочел бележките под текста,

но моя дом мълчание препълни.

 

И къташ ли предълго светлина –

сърцето ти взривява се и често

разпилява страховити мълнии.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??