Д У Х О В Н А Х Р А Н А
Да можеш да влезеш в духа на земята
и се докоснеш до съществата,
то значи, че не само слушаш, но чуваш
и гледаш така, че можеш да виждаш.
Ако езикът ти спре да говори,
кога самохвално устата отвориш,
и можеш да кимнеш, и да забравиш
обида и болка, и да направиш
добро и на този, който те мрази,
не са ти потребни никакви фрази.
Ала безумно изкажеш ли хула
значи, че само си кръгличка нула.
Спри да се биеш напразно в гърдите,
твоите мисли са вече разкрити!
И всичкото тайно е станало явно,
не тука е вече твоето място.
Защото каквото таи се в душата,
духът го предава на съществата.
Защото не само с хляб се живее.
Храната духовна в теб да узрее!
© Стойна Димова Todos los derechos reservados