27 ene 2009, 23:25

Думата "любов" 

  Poesía » De amor
870 0 6

                      Думата “любов”





                    Очите ти ме питаха,

                                    а аз ти отговарях:

                                   “Не, няма да си тръгна тази нощ…”

                     И виждам, че щастлива си,

                                    замислям се усмихнато

                                             разбираме ли думата

                                                                      любов?



                      Навярно е безсмислено,

                                      но взирам се в очите ти

                             неказаните думи да чета.

                       Дали я има истинска,

                                     наивно платонична,

                                               или измислена е думата

                                                      любов?



                      Горещият ти дъх

                                          облизваше ми тялото,

                               ръцете ти прегръщаха мига

                      и някак си по своему

                                    безкрайно ненаситна

                                                даряваше и взимаше

                                                                        любов…


                           19.55

                           29.01.2000

© Манол Манолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??