Думата “любов”
Очите ти ме питаха,
а аз ти отговарях:
“Не, няма да си тръгна тази нощ…”
И виждам, че щастлива си,
замислям се усмихнато
разбираме ли думата
любов?…
Навярно е безсмислено,
но взирам се в очите ти
неказаните думи да чета.
Дали я има истинска,
наивно платонична,
или измислена е думата
любов?
Горещият ти дъх
облизваше ми тялото,
ръцете ти прегръщаха мига
и някак си по своему
безкрайно ненаситна
даряваше и взимаше
любов…
19.55
29.01.2000
© Манол Манолов Всички права запазени