3 may 2022, 20:27

Думи сто да имам – за какво са 

  Poesía » Filosófica, Otra
468 2 6

Пука се по хлабава тропоска,
ден смалил се, някак отеснял,
от стотици грижи е опоскан,
от рояк съмнения – без жал.

 

Нощем шия – сутрин го разпаря,
с криви нокти неизбухнал гняв.
Църквата ли сбърках, та олтара,
все е крив, а дяволът е прав.

 

Думите – почти предпазен клапан,
вместо мен ще ронят сълзи пак.
Мършав и одрипан - изпоцапан,
ден – гамен, с очите на хъшлак.

 

Всичките ритници са под кръста,
не остава кръв, дори нишан.
Утре с друго име ще се кръстя,
че Надежда значи начертан,

 

на челото знак, дори дамгосан,
още при рождения ми вик.
Думи сто да имам – за какво са,
щом простакът днес е най-велик?

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??