1 oct 2023, 21:54

Дупка в пейзажа 

  Poesía
138 3 2

ДУПКА В ПЕЙЗАЖА

 

… седя си на прозореца и гледам как вече съм излишен в този свят –

не хлопа на вратите ми съседът – за сол! – да хапне сладко на обяд.

И пощальонът спря да вик: – Поща-а! – пред моите залостени врати.

Съседката с пиринчената брошка отказа днеска да ме приюти!  

Кого на прага мога да прегърна или да го проводя с: – Прав ти път!

 

Да купя на Жена два метра сърма, че да притули топлата си гръд?

Да хвърлим табла, тапа и гюлбара със някой зажаднял за мен авер?

За мама – като мина през пазара, да взема лук, домати – и пипер?

И ми омръзна! – честно да си кажа, към Вечността да диря своя брод.

Аз съм огромна дупка във пейзажа! – наречена от Господа Живот.

 

1 октомврий 2023 г.

гр. София, 21, 00 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??