27 may 2017, 23:10

Душа.. 

  Poesía » Verso libre
479 4 4

когато голямото сърце ми плаче
плачат и листата на дърветата

 

когато на душата ми е тежко 
няма я глъчта на дечицата
в градинката

 

когато нощем плача 
Исуса тихо слиза от плаката
на стената

 

нежно ме целува по челото

 

когато страдам тъщата 


пртеснено  се върти в леглото

 

когато нощем ми е тъжно
и не мога до късно да заспя

 

дори врабченцата

 

на сутринта ми пазят тишина.

© Христо Манчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??