11 mar 2008, 14:45

Душата ми 

  Poesía » Otra
746 0 4
Душата ми

Душата ми е изворна вода -
не знаеш откъде дошла е и къде отива.
Следва пътя си сама -
така се чувства най-щастлива.

Душата ми при никого не спира,
не се задържа никъде за дълго тя.
Нейното корито се простира
дори и отвъд границите на плътта.

Душата ми все броди и се скита,
какво търси - и тя не знае!
Душата - тя не знай насита
и окови тежки тя не трае.

Трудно можеш да я опознаеш,
тя самата трудно би си се разбрала.
А опиташ ли тайните й да узнаеш,
вече никога не ще я видиш цяла!...

© Вечно твоя Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??