17 jun 2014, 21:57

Душата ми е храм 

  Poesía
416 0 3

Душата ми е храм огромен

и в него аз се моля сам.

Сърцето ми - подарък скромен,

виси като камбана там.

 

И ударите на сърцето

звънят във цялата душа.

Това звънене под небето

ме пази сякаш да греша.

 

Когато стъпката ми крива

ме води някога към грях,

душевният ми храм ме скрива

и ставам пак какъвто бях.

 

Кога са лоши времената

и те създават в мен проблем,

аз сея бързо семената

на оздравителен мехлем.

 

Във своя храм отново влизам

и паля в него свята свещ.

От него винаги излизам

пречистен всякога и свеж.

 

Душата ми е храм огромен

с камбана звънка от сърце.

Затуй оставям аз за спомен

отрудените си ръце.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??