16 ene 2010, 18:08

Душата ми е музика - Из "Сънуват ли птиците?" 

  Poesía » De amor
688 0 1

  Нощта.

В лилаво сенките рисуват

и цвят на еделвайс

се сипе в теб.

С копнеж, подобно вятър

в косата ти заравям пръсти.

И стон изтръгват устните,

отпиващи от мен,

горещи като извор.

Прегръща те със поглед

тишината,

до болка споделена, вечерта

рисува залез -

тиха нежност…

Със бял воал намята се луната —

а аз докосвам те с коси.

Със трепет на девойка,

                        донесла стомните до

                кладенец,

до теб,

                задъхвам се, подобно нива,

копнееща за своя дъжд

И вплитам пръсти с твоите,

изгубвам се в очите ти — небе…

Засвирва тънко повея с цигулка,

душата ми е музика,

щом нотите са писани от теб.

© Мария Илиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??