17 ago 2015, 1:29

Душата на поета 

  Poesía » Otra
623 0 12

Душата на поета е ранима,
улавя всеки миг от вечността,
реди емоции и чувства в рими,
изплаква ги със простички слова.

Дали е пролет или бяла зима,
красива есен или летен зной,
сезоните рисува несравнимо-
палитрено... с душевния прибой.

По детски, след прокудена надежда,
ръце протяга времето да спре,
с очи навътре в себе си се вглежда,
мечтите цветни в пъзел да съзре.

Душата на поета е ранима,
но често във очите му блестят,
сълзи от радост за любим, любима,
успели грешките да си простят.

Признание ли, мисия ли, що ли
е в думи да изливаш същността,
да носиш кръст към хиляди голготи.
Поет да си... е може би съдба.

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??