"Двата Вълка"
Аз не ухажвам бляскави жени
като от рекламите и новините...
Съдбата - странната, така реши!
Да дочакам кротко старините...
И не похапвам скъпи ястия
на суетата хорска в ресторанта,
в тефтери смачкани - поезия
пиша си, развивайки таланта...
И както мога, нижа ред след ред,
рушейки граматичните устои...
За мене важното е най-напред
да споделя вълненията мои...
С другари - брат... И вълк със врагове...
Съвестта ми гледам да е чиста...
Веднъж мъдрец... Понякога - дете...
Се нижат дни... Разсипани мъниста...
Добър и лош... Приехте ме сред вас...
Ще хулите или ще ми се радвате -
забил съм зъбите в съня ви аз!
И леки стихове недейте чакате...
Ще се затвори вълчата ми паст,
но изтегнат в Рая на едната кълка,
или от Пъкъла на грешна страст
ще отеква грохотът на „Двата Вълка"...
© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados