Две чувства
Две чувства се борят в човешката душа,
доброто и лошо, чувства различни.
Борба отдавна водят, не отсега.
Живеят в нас, за човека типични!
Любовта се бори със злобата и зависта,
в един дългосрочен двубой.
Кое ще наделее зависи от нас,
това най добре разбирам го аз.
Старая се да бъда с хората добър
и добрите хора да уважавам.
Ценности от миналия век да притежавам.
Да и аз съм понякога тъжен, ядосан, озверен!
Но всичко туй остава си в мен!
И бори се доброто с лошото в мен,
двубоят води се в моята душа.
Важна роля играе сърцето добро,
макар и често оставало само.
То помага на моята душа,
в борбата и за правдата!
И продължава напред Живота нелек.
Доброто прави човека, Човек!
Има едно старо предание,
Към нас изпратено послание.
Че в човека живеятдва вълка, лош и добър.
Който храниш ти, той ще бъде по-силен!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados