17.03.2016 г., 23:16 ч.

Две чувства 

  Поезия » Философска
251 0 1

                                                       Две чувства

 

Две чувства се борят в човешката душа,

доброто и лошо, чувства различни.

Борба отдавна водят, не отсега.

Живеят в нас, за човека типични!

 

Любовта се бори със злобата и зависта,

в един дългосрочен двубой.

Кое ще наделее зависи от нас,

това най добре разбирам го аз.

 

Старая се да бъда с хората добър

и добрите хора да уважавам.

Ценности от миналия век да притежавам.

 

Да и аз съм понякога тъжен, ядосан, озверен!

Но всичко туй остава си в мен!

И бори се доброто с лошото в мен,

двубоят води се в моята душа.

 

Важна роля играе сърцето добро,

макар и често оставало само.

То помага на моята душа,

в борбата и за правдата!

 

И продължава напред Живота нелек.

Доброто прави човека, Човек!

 

Има едно старо предание,

Към нас изпратено послание.

Че в човека живеятдва вълка, лош и добър.

Който храниш ти, той ще бъде по-силен!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дуалността е тема, стара като света. Поздрави!
Предложения
: ??:??