Две камили мляко пили,
пили, пили и се понапили.
Там под пясъчната дюна
палнали по два тютюна
и надълго, на житейски теми
спретнали диспут с проблеми:
"Колко пясъкът тежи,
ако има общо кратно: три?"
"Става ли от палмови листа
магистрала с три платна?"
"Може ли от пясък и сопол
във оазиса да вдигнат мол?"
"Става ли в пустинята Сахара
овче мляко и извара?"
Тъй унесени в диспута,
от минута на минута
бавно мигали с клепачи
и в пустинята заспали... значи...
© Хари Спасов Todos los derechos reservados
Пият мляко, дъвчат, плюят и накрая цяла философия.
Много свежо!