25.06.2021 г., 10:38 ч.  

Две камили 

  Поезия » Хумористична
451 0 3

Две камили мляко пили,

пили, пили и се понапили.

Там под пясъчната дюна

палнали по два тютюна

и надълго, на житейски теми

спретнали диспут с проблеми:

"Колко пясъкът тежи, 

ако има общо кратно: три?"

"Става ли от палмови листа

магистрала с три платна?"

"Може ли от пясък и сопол

във оазиса да вдигнат мол?"

"Става ли в пустинята Сахара

овче мляко и извара?"

Тъй унесени в диспута,

от минута на минута

бавно мигали с клепачи

и в пустинята заспали... значи...

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ех, тия камили
    Пият мляко, дъвчат, плюят и накрая цяла философия.
    Много свежо!
  • Благодаря, Ина!☺☺☺
  • Хари,... значи... да от това мляко ще да е, че то в тая жега, а и тютюн ли е, какво е - кой да ти каже
Предложения
: ??:??