3 jul 2019, 6:49

Две срещи с поети: среща първа 

  Poesía
497 4 4

По-добре да не виждам поета.

По-добре само думи да пия.
Тишината от смут е обзета
и е толкова странно, че тия

 

тръпки тайни и тихи причини
да будувам с куплетите нощем
в мене тичат тревожно невинни
и браздят меки сънища още.

 

Че поетът, сонети извезал,
нежно скромен във синята риза,
няма нито корона, ни жезъл,
ала странно във мислите слиза.

 

И макар че не пасва поета 
на внезапните чакани думи,
кротко някак чело̀то му свети...
... и потоп... и пожар помежду ни.

 


 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??