16 oct 2024, 9:27

Двубой 

  Poesía » Para niños
51 0 0

Заю хвана се на бас,

че със Лиса щом се сбори,

битка почнат ли, тогаз

без проблем ще я пребори.

 

– Лиса знае хитрини,

но защо са ѝ? Когато

чаша „Ред бул“ съм изпил,

съм по-силен, многократно.

 

На уречения ден,

на полянката в гората

виж, пристига пременен

всеки горски обитател.

 

Почва паметен двубой.

Заю хваща Лиса здраво,

пробва хватки, ала той

твърде слаб е, се оказва.

 

По-голяма е, уви,

Лиса цели десет пъти.

Бързо заека надви

и понесе го към къщи.

 

Не харчете се, деца,

за напитки енергийни.

Вярно, „дават ви крила“,

но не правят ви по-силни.

 

 

© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??