Заю хвана се на бас,
че със Лиса щом се сбори,
битка почнат ли, тогаз
без проблем ще я пребори.
– Лиса знае хитрини,
но защо са ѝ? Когато
чаша „Ред бул“ съм изпил,
съм по-силен, многократно.
На уречения ден,
на полянката в гората
виж, пристига пременен
всеки горски обитател.
Почва паметен двубой.
Заю хваща Лиса здраво,
пробва хватки, ала той
твърде слаб е, се оказва.
По-голяма е, уви,
Лиса цели десет пъти.
Бързо заека надви
и понесе го към къщи.
Не харчете се, деца,
за напитки енергийни.
Вярно, „дават ви крила“,
но не правят ви по-силни.
© Димитър Дунеловски Всички права запазени