Дяволска Любов
Дяволски ми шепне твойто тяло,
а в очите ти прозира Нарцис,
аз до ангелско съм снежно бяла,
а в ръката ми - морални знаци!...
Докосната със огнени езици,
докосната със жезъл и със смях,
в недрата ми - припламнали искрици
в желание за тленност и за прах!...
Намираш ме - безлунна още,
омайно шепнещ като Бог,
дявол си - за кратко снощи
сигнал дочух от твоя рог!...
© Таня Георгиева Todos los derechos reservados
666!!!