Oct 11, 2008, 10:21 PM

Дяволска Любов 

  Poetry
1043 0 20

             Дяволска Любов

Дяволски ми шепне твойто тяло,
а в очите ти прозира Нарцис,
аз до ангелско съм снежно бяла,
а в ръката ми - морални знаци!...

Докосната със огнени езици,
докосната със жезъл и със смях,
в недрата ми - припламнали искрици
в желание за тленност и за прах!...

Намираш  ме - безлунна още,
омайно шепнещ  като Бог,
дявол си - за кратко снощи 
сигнал дочух от твоя рог!...

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??