Прошката да заслужим,
просто е. А дали?
Вярата – все наужким,
истината боли.
Сребърници стотици,
стигмите не кървят...
Пълен е с мъченици
този побъркан свят.
Сцената е блестяща,
суфльорът – много вещ.
Мястото в рая плащат
с дваж по-дебела свещ.
Дяволът днес е в бяло,
слушаш омаян ти.
С три лева, но нацяло,
после ще ти плати.
© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados