10 ene 2012, 19:47

Дяволът пали свещи... 

  Poesía » Otra
2301 1 37

Прости ми, Боже, за разточителството -
да те помоля. А да не искам.
Ще ти е трудно, докато свикна.
Ще го изпълниш? Ако ми стиска!

Прости ми, Боже. Защото мога
да го отмъкна, като те няма...
Живея "Мъртви души" на Гогол.
И търся дъно. Като Титаник.

Последна горест очаквам, Боже!
Кажи му само, че ще го срещна.
Внезапно. Страшно. И невъзможно.
Когато Дяволът пали свещи.


2009*

© Павлина ЙОСЕВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??