1 jul 2007, 19:44

Дъга 

  Poesía
648 0 1
Там, в небето, ти си птица,
свобода даряваш мигом щом изгрееш,
с цветните си багри си като царица,
с дъх на пролетни цветя живееш!
След дъжда прохладен ти си господарка,
обгръщаш цветно мокри улички и градове
с цялата си красота прекрасна,
прогонваш бури и стихии - всички твои врагове!!!
Небето вечен дом за теб е,
а слънцето е твоята сестра,
на тебе всички хора са подвластни,
никога не спирай да обгръщаш ти света!!!
Опръскана си с най-различни багри:
Синьото е морската вода,
Червеното е дар вълшебен,
то е символ на кръвта!!!
Зелена свежест всяка пролет се долавя,
а жълтото се крие в ежедневните лъчи...
А там следобед във далечината
Оранжевият залез винаги блести...
Природата от тебе всичко пак копира
и те носи във прашинките дори,
магьоснице, безумно си красива,
гостувай ни по-често ти!!!!

© Катерина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??