1 mar 2022, 17:21

Дъга ще светне – Божието слово 

  Poesía » Filosófica
168 1 8

От тежестта на злите хора
Земята  до ядрото хлътна
и сякаш демони говорят
в ухо на блудница безпътна.

Плътта отдавна не е дар безценен,
за лустро се разменя и за слава.
Простор не ни остана – за летене...
Душа? И да я имаш – залинява.

Вървят керваните, не спират,
вилнеят бури, вият хали.
Дали ни отесня Всемирът,
или от алчност побесняли,

си мислим глупаво: Съдбите,
да прекроиш – това е сила!
Гръбнак превила тъжна скита,
недрага сянка и немила.

Но  слънцето ще грейне и отново
ще излекува рана зла и язва.
Дъга ще светне – Божието слово,
е праведно – и милва, и наказва!

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??