14 abr 2009, 21:38

Дъжд 

  Poesía » Del paisaje
672 0 21

Дъждът вали отново и не спира,

врабчетата се скриха чак,

бунтарското във мен напира

и слънце искам да изгрее пак.

Във въздуха да пърхат пеперуди,

да ме погалят слънчеви лъчи,

и пролетта отново да събуди

копнежи скрити и мечти.

Да се разлистят тъжните дървета,

тревички по поляните да порастат,

от смях  на влюбени момчета

улиците светли да кънтят.

Къде си, слънчице прекрасно,

зад облаците ли се скри?

А ти, дъждецо непрестанен,

отивай си, и моля ти се, спри!

 

Пролетен дъжд

© Валка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??