Отдавна чаках мартенския дъжд,
без чадър по здрач да се разходя.
Срещнах продавача на надежда -
цял мокър като мене бродеше.
Блестяха капки по лицето му,
очите му една звезда свалиха.
Спря за миг до мен и ме попита:
"Дали така и утре ще вали?!..."
© Елена Todos los derechos reservados