Подготвя се дъждът за воден празник,
рисува капки, после с радост пуска.
Денят е тих, спокоен, не ме дразни,
дъждовно се сгъстява от закуска.
Вали си неочаквано, красиво
и може да празнува денонощно,
и чисто е навред, и се разкрива
една любов с невинна, мокра мощност.
Какъв възторг от капките се стича,
открили ми щастлива необятност,
дъждът вали – обичащ и обичан,
прошепва ми го днес и многократно.
© Милена Френкева Todos los derechos reservados