Мога да бъда дъждовна,
капеща и колеблива.
Ти ще ми бъдеш виновник
верен, щом стана летлива.
Мога да се изпарявам
след маранята безследно,
вечно да се подмладявам,
ако с любов ме погледнеш.
Мога каквото сънуваш
да изтанцувам в пороя,
водния стълб негодуващ
да укротя зад завоя.
Даже каквото не мога,
ревностно ще го измоля,
гаснеща до изнемога,
от всемогъщата воля.
© Светличка Todos los derechos reservados