11 jun 2010, 19:41

Дъждът 

  Poesía » Otra
378 0 2

Всеки път, когато вали,

чадъра все си забравям.

За светлите водни стрели

удобна мишена ставам.

 

Дъждът ме разстрелва сега

заради минали грешки.

Прозрачно-солена тъга

се стича по миглите тежко.

 

Със завист поглеждам встрани -

всеки чадъра си носи.

Препъват ме чужди вини

и шляпат във локвите боси.

 

Удобно чадъра за щит

използват. И гузно се крият.

Дъждът ги наказва сърдит.

Лъжи и пошлости мие.

 

Дълго със водни камшици

вятърът яростно бие.

Ято прелитащи птици

водата дъждовна пие.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не ти е нужен чадър, Нинче! Няма защо да се криеш от дъжда! Той мие не само пошлостта, лицемерието и лъжата, но и лошото настроение, тъжните мисли, освежава и дарява живот. Поздрав!
  • хареса ми
Propuestas
: ??:??