Дъждът вали
Дъждът вали, в сърцето болка,
градът не спи, нощта крещи,
надеждата за мир умира
и все така дъждът вали.
За два народа братски спира
мирът – изчезва вън денят,
нощта ръцете си простира,
а самолетите летят.
Ще бъде ли светът отново
във тъмнината сляп и глух,
изгубил ценности и слово,
загубил своя мирен дух?
Погазена е свободата,
но не от братските страни
и интереси чужди има,
а вън дъждът вали, вали…
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados